Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ιπτάμενα… ξενοδοχεία!

Οι στιγμές κατά τις οποίες η φαντασία γίνεται πραγματικότητα δεν θα μπορούσε να μας αφήσει ασυγκίνητους, ιδιαιτέρως όταν κατασκευάζονται ιπτάμενα και πολυτελέστατα ξενοδοχεία που δύνανται να αποτελέσουν τα οικολογικά μέσα του μέλλοντος.

Το «Aircruise», ένα «ξενοδοχείο στον ουρανό», που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Seymourpowell, έχει σχεδιαστεί ώστε να μεταφέρει τους επιβάτες με πολυτέλεια, άνεση και στυλ.


Ο Nick Talbot, διευθυντής σχεδιασμού στη Seymourpowell, σημείωσε πως αυτή η ιδέα παρουσιάζει ένα εναλλακτικό όραμα για το μέλλον, όπου «το αργά θα αποτελεί το νέο γρήγορα».


«Μια πιο γαλήνια εμπειρία μεταφοράς θα προσελκύσει ανθρώπους που αναζητούν μια πιο στοχαστική διαδρομή, όπου η εμπειρία του ταξιδιού είναι πιο σημαντική από τη γρήγορη μετάβαση από το σημείο Α στο Β», προσέθεσε.


Δικαιώνει τον τίτλο του μεταφορικού μέσου του μέλλοντος, καθώς για την ανύψωσή του χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό υδρογόνου και ηλιακής ενέργεια και δύναται να αγγίξει την ταχύτητα των 145 χιλιομέτρων ανά ώρα.


Το Aircruise έχει ύψος 265 μέτρων, διαθέτει διαμερίσματα, μοντέρνα μπαρ και όταν αρχίσει η εμπορική του εκμετάλλευση θα μπορεί να μεταφέρει 100 επιβάτες από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη εντός 37 ωρών. «Το αργό είναι το νέο γρήγορο» και η πράσινη ανάπτυξη τίθεται σε εφαρμογή…







Ανακτήθηκε από http://www.ask4.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
blog comments powered by Disqus