Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Στο σφυρί ανέκδοτο βίντεο του "Μικρού Πρίγκιπα"

Ένα σπάνιο και ανέκδοτο βίντεο διάρκειας 2 λεπτών και 19 δευτερολέπτων, που πρόκειται να δημοπρατηθεί στον οίκο Sotheby's στις 18 Μαΐου στο Παρίσι, επαναφέρει στις μνήμες όλων τον αινιγματικό συγγραφέα Antoine de Saint Exupery, ο οποίος κατόρθωσε να μαγέψει γενιές αναγνωστών με τις παραβολές μοναξιάς και απώλειας που περιλαμβάνονται στο αριστούργημά του "Ο μικρός Πρίγκιπας".






Ως απροσδόκητο μικρό θαύμα περιέγραψε το εν λόγω βίντεο η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, καθώς εκτιμάται πως τα πλάνα του είναι μοναδικής αξίας. Το ερασιτεχνικό βίντεο παρουσιάζει τον Antoine de Saint-Exupery σε ένα σκάφος περιτριγυρισμένο από γυναίκες, υπό το άγρυπνο πάντα βλέμμα της συζύγου του Consuela, που δίνεται η ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά.


"Ο Antoine de Saint-Exupery κάνει αστεία και γελάει, όντας αξιαγάπητος και γλυκός", σημείωσε η Frederique Parent, εκτιμήτρια του οίκου Sotheby's. "Φαίνεται χλωμός και κουρασμένος, αλλά το γεγονός πως βλέπουμε τον Antoine de Saint Exupery ευτυχισμένο είναι πολύ σημαντικό, καθώς εκείνη την εποχή στον Καναδά ήταν μία από τις πιο δυστυχισμένες περιόδους της ζωής του", προσέθεσε.


"Αυτός είμαι εγώ, ανακαλύπτοντας τον Καναδά και είμαι γεμάτος με θαυμασμό. Θα επιστρέψω... Antoine de Saint-Exupery και Consuela", είχε χαράξει σε ταμπέλα του σκάφους που πρόκειται να δημοπρατηθεί μαζί με το βίντεο.


Ανακτήθηκε από το http://www.cosmo.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
blog comments powered by Disqus