Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Street View: Συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων παραδέχτηκε η Google

Η Google παραδέχτηκε ότι τα τελευταία τρία χρόνια συγκέντρωνε στοιχεία χρηστών που έστελναν μέσω των οικιακών τους δικτύων. Το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας μετά από έρευνα των γερμανικών αρχών που ζήτησαν από την εταιρεία να ελέγξουν στοιχεία που αφορούν τα οχήματα της υπηρεσία Street View.
Η αμερικανική εταιρεία δήλωσε ότι «λανθασμένα συγκέντρωνε δείγματα δεδομένων από ανοιχτά οικιακά δίκτυα». Η δημόσια αυτή παραδοχή, όπως είναι φυσικό, θα δημιουργήσει νέες αντιδράσεις σε ότι αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που έφτασαν στην κατοχή της Google, αφορούν από μέρη email, κείμενα, φωτογραφίες, μέχρι και τις ιστοσελίδες που επισκέπτεται κάποιος.
Σε σχετική δημοσίευση σε blog, η εταιρεία δήλωσε ότι αμέσως μόλις αντιλήφθηκε το πρόβλημα, ζήτησε από τρίτη εταιρεία να εξετάσει το λογισμικό που το προκάλεσε καθώς και την προσεκτική εξέταση των στοιχείων που συλλέχθησαν. «Η διατήρηση της εμπιστοσύνης των χρηστών είναι κρίσιμη για εμάς και όπως φαίνεται δεν μπορέσαμε να την τηρήσουμε σε αυτή την περίπτωση», επεσήμανε ο Άλαν Γιουστάς, αντιπρόεδρος έρευνας της εταιρείας.

http://portal.kathimerini.gr
Reblog this post [with Zemanta]

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
blog comments powered by Disqus