Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Σταματήστε να ανησυχείτε και αρχίστε να ζείτε

Στην έρευνα μας για τους ανθρώπους που ανησυχούν για τα πάντα γύρω τους εντοπίσαμε έξι τύπους τέτοιων ανθρώπων και ζητήσαμε από τους εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένου ενός Βουδιστή ψυχοθεραπευτή και μια ερευνήτριας κοινωνικών επιστημών να μας δείξουν τον τρόπο με τον οποίο κάθε είδος μπορεί να αρχίσει να κουνάει τα χέρια με απελπισία.Είστε και εσείς ένας από αυτούς.

Αυτός που ανησυχεί για όλα
Σας απασχολεί το μέλλον του πλανήτη στο σύνολό του και να φορτώνεστε με σκέψεις πολέμου, πείνας, και εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Αισθάνεστε ότι πρόκειται για δικό σας καθήκον να διατηρήσετε αυτά τα ζητήματα στον τομέα των προσωπικών σας προβλημάτων και ότι με το να το κάνετε αυτό με κάποιο μαγικό τρόπο βελτιώνετε την κατάσταση.


Διάγνωση
Παρόμοια με την υπαρξιστής,αυτός που ανησυχεί για όλο τον κόσμο ασχολείται με τα μεγάλα προβλήματα του. Θα πρέπει όλοι να ασχολούμαστε με την ασφάλεια και την ευημερία των άλλων καθώς και με την υγεία του περιβάλλοντός μας. Όμως, όταν αυτές οι ανησυχίες επισκιάζουν όλα τα υπόλοιπα, σας δημιουργείται ένα ατέλειοτο αίσθημα ενοχής ( “Πώς μπορώ να ανησυχώ για την αντικατάσταση των πλυντηρίων / του φούρνου, όταν υπάρχει ένας πόλεμος σε εξέλιξη, όταν η θερμοκρασία του πλανήτη, και η στάθμη της θάλασσας αυξάνεται;”). Ήρθε η ώρα να συνέλθετε λίγο. Αν και το όραμά σας και η συμπόνια είναι θαυμάσια, σας εμποδίζουν τελικά να ανταπεξέλθετε στην καθημερινή σας ζωή.

Στρατηγική αντιμετώπισης

Συνδέστε πράξεις με αξίες
Υποστηρίξτε τις αξίες που θεωρείτε σημαντικές – χωρίς να δεσμεύεστε σε μια ζωή με άσκοπες ανησυχίες. Αντί να ξοδεύετε ενέργεια ανησυχώντας για ένα πρόβλημα, μετατρέψτε αυτές τις μη παραγωγικές σκέψεις σε πράξεις που αφορούν ζητήματα που πραγματικά σας ενδιαφέρουν. Αν ανησυχείτε για τις κλιματικές αλλαγές (και ποιος δεν ανησυχεί;), να εκπονήσει ένα σχέδιο για να κάνετε την διαφορά – είτε πρόκειται για αλλαγή στις καταναλωτικές σας συνήθειες, είτε να συμμετέχετε σε τοπικές ομάδες ακτιβιστών. Το να ανησυχείτε από μόνη σας δεν αρκεί για να σώσουμε τον πλανήτη, να έχουμε πρόληψη των ασθενειών, ή να βρούμε τροφή για τα πεινασμένα παιδιά. Οι πράξεις, ακόμη και οι μικρές, είναι ένα αντίδοτο για τις ανησυχείες.

Ανακτήθηκε από http://greenmagazine.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
blog comments powered by Disqus